Tetsu Tekop

120kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

Tekop med metallisk glans

Tetsu er en delikat japansk kop med en fin tynd skærv. En japansk kop er traditionelt mere petit end vestlige kopper, og kan indeholde ca. den halve mængde – det samme er gældende for Tetsu, som blot vejer 140 gram. Koppen er perfekt til servering af grøn te fra asien, eller en økologiske te fra et af de danske tehuse.

Koppen er drejet i hånden, og er hemret med en hemmerpind på koppens nederste halvdel, hvorved et smukt mønster er opstået. Efter forglødning er koppen glaseret med en hvid glasur, der indeholder krystaller. På ydersiden er skærven begittet med en mørk metaltung begitning, der sammen med koppens lyse indre giver en flot kontrast. Begitning på koppens læbe har fået lov at trække en smule ud i den hvide glasur, hvorved en flot gradient træder frem.

Koppen bærer det japanske navn “Tetsu”, som betyder jern, på grund af sit rå metalliske ydre. Skrifttegnet for jern “鉄” er sammensat af tegnene for “guld” og “fejl”. Man fornemmer det mytologiske i navnet, og historien om at jern i virkeligheden er goldt guld, der har mistet sin glans.

MÅL 8 cm x 7 cm
MATERIALE Stentøj
GLASUR Hvid krystalglasur, mørk begitning