Robus Potteskjuler

400kr.

1 på lager

Beskrivelse

En potteskjuler der går i et med naturen

Robus er en potteskjuler med et helt særligt næsten barklignende udtryk. At skabe dette udtryk kræver at pottemageren har styr på sin teknik, og er omhyggelig med sine tag. Som udgangspunkt er de grundlæggende skridt til det færdige værk stort set de samme som ellers. Når cylinderen er formet på drejeskiven, stopper lighederne dog. Her påføres cylinderen et lag sodium silikat (vandglas) med pensel, og tørres herefter med en fakkel. Når overfløden er tør, kan potten drejes færdig. Uden at røre ydersiden, udvider keramikeren cylinderen med én hånd ved at skubbe på emnets inderside. Herved opstår de karakteristiske harmoniske sprækker i skærvens overflade. Ved at påføre emenet flere lag sodium silikat, kan sprækkernes dybde øges.

Potten er håndmalet med oxyd og derefter glaseret med en mat hvid glasur. Alt sammen gør dette Robus til et virkeligt unikt stykke keramik. Udseendet henleder tankerne på naturens vildskab og store krafter. Den komplimentere alt planteliv, men passer godt til f.eks. orkideer.

Robus betyder “robust” eller “rustik” på latin. Potten har fået dette navn på det grove, men stadig skarpe udtryk, den særlige teknik har medført

MÅL 13,5 cm x 15 cm
MATERIALE Stentøj
GLASUR Gosh, hvid mat glasur