Macha Cala tepotte

650kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

Macha Cala er en lille tepotte der kan rumme 0,5 liter te. Tepotten er lavet i stentøjsler med pyritter, der sammen med den matte hvide glasur, giver en flot kontrast til den heftig grønne macha, men en mere bleg vestlig te går selvfølgelig også an.

En Tepotte i Japan

Te havde og har stadig en stor betydning i Japan. Det er især den grønne te, den karakteristiske macha, som både unge og gamle skyller ned i baljevis på alle tidspunkter af døgnet. Det store indtag giver de genstande man benytter hertil en næsten mytologisk kraft – det er ikke bare teen, der skal være delikat, koppen og tepotten skal også være udsøgt. Teskåle (chawan) og tepotter (Kyusu) betragtes derfor for at være betydningsfulde genstande.

Med til tedrikkeriet hører også teceremonien, der er en unik og ikke mindst smuk oplevelse. De tørstige gæster sidder pænt i en cirkel og venter på deres tur rundt om en såkaldt maiko, der skænker varmt vand fra en tepotte, og mixer det grønne macha-pulver i vandet. Når teen bliver overrakt hilser man til alle sidemænd og -damer med et “skål”, inden teskålen drejes først mod uret, så med uret inden den kan nydes i stilhed.

Kapacitet 0,5 liter
Mål 13 cm x 12 cm
Materiale Stentøj
Glasur Mat hvid glasur