Larum Slikskål (lille)

225kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

En slikskål bliver til

Larum er en lille bonbonniere, eller slikskål om man vil, udført i stentøjsler. Skålen passer perfekt til små bolsjer, eller blot som pynt i vindueskarmen. Leret der er andvendt til skålen, er fyldt med pyritter, der brænder op og smelter ud under brændingsprocessen. På den hvide matte glasur giver dette en uimodståelig effekt, der i farve og tekstur minder om et mågeæg. Slikskålens indre bryder udtrykket med en vidunderlig blågrøn glasur.

Skålen består af to dele, der er drejet hver for sig. Denne teknik kræver stor omhyggelighed, hvis de to dele skal passe sammen, når skålen er færdig. Efter forglødning og glasering, brændes skålens dele siddende sammen i den sidste brænding. Dette stiller endnu engang store krav til glaseringsteknikken, da emnet vil være ødelagt, hvis glaseringen flyder ned i skålens åbning.

Skålen har fået navnet “Larum”, som betyder måge på latin, på grund af udseendet og formen. Formen finder sit udspring i de klassiske franske bonbonniere glasskåle, der oftest bruges til chokolader og andre godter.

Larum passer perfekt til påske-højtiden, enten som gave eller blot til eget brug.

MÅL 10,5 cm x 8 cm
MATERIALE Stentøj m. lavasten
GLASUR Hvid mat, blågrøn mat