Lumina keramik vase

900kr.

1 på lager

Beskrivelse

Keramik vase a la nordlys

Lumina er en flot hånddrejet elipseformet keramik vase af stentøj. Vasen er glaseret med en række matte blå glasurer, der giver en gradueret overflade på skærven. Under brænding flyder glasurene sammen, og danner en bred vifte af blå nuancer fra helt lys himmelblå, til en mørk næsten kongeblå farve. Teknikken leder tankerne hen på fænomenet Nordlys, der kan ses i områder tæt på klodens poler, når solvinden er stærkere end normalt. Modsat nordlys, der normalt er grønt, er vasen holdt i blå nuancer.

Vasen har en næsten fuldstændig glat skærv, der kun brydes af den svage markering, der adskiller vasens krop og korte læbe. Denne er afdrejet i en let konvex form, der på en gang bryder og fremhæver vasens udtryk.

En keramik vase i stentøj er 100% vandtæt fordi emnet brændes ved en meget høj temperatur, så lerets overflade bliver fuldstændig lukket – det man i fagsprog kalder “sintre”. Stentøj er, som navnet antyder, hårdt som sten, og er derfor en hel del mere robust end f.eks. lertøj. Lumina er den perfekt vase til en buket blomster hjemmebragt eller fra en du holder af.

Mål 18 cm x 13,5 cm
Materiale Stentøj
Glasur Flere blå matte glasurer