Dendron vase

375kr.

Ikke på lager

Beskrivelse

Vase med bark

Dendron er vase i stentøj med en bord der har et barklignende udtryk. At skabe dette udtryk kræver at pottemageren har styr på sin teknik, og er omhyggelig med sine tag. Som udgangspunkt er de grundlæggende skridt til det færdige værk stort set de samme som ellers. Når cylinderen er formet på drejeskiven, stopper lighederne dog. Her påføres cylinderen et lag sodium silikat (vandglas) med pensel, og tørres herefter med en fakkel. Når overfløden er tør, kan potten drejes færdig. Uden at røre ydersiden, udvider keramikeren cylinderen med én hånd ved at skubbe på emnets inderside. Herved opstår de karakteristiske harmoniske sprækker i skærvens overflade.

På vasens nederste tredjedel er der endnu en helt glat bord markeret med en smal fordybning. Dette skaber en flot kontrast i teksturer.

Potten er håndmalet med oxyd og derefter glaseret med en mat hvid glasur. Alt sammen gør dette Dendron til et virkeligt unikt stykke keramik. Udseendet henleder tankerne på naturens vildskab og store krafter. Vasens indre er glaseret med en mørk begitning der har et metallisk skær.

Dendron er det perfekte supplement til sybordet, vindueskarmen eller sofabordet.

MÅL 12,5 cm x 15 cm
MATERIALE Stentøj
GLASUR Hvid mat, oxyd