Al min keramik er mærket med tegnene "申天", der på japansk fonetisk staver mit navn "Mouten" (Morten). Det første tegn er tegnet der bruges i udsagnsordet "at sige med højtidelighed" og det sidste er tegnet for det buddhiske "Svarga", et slags himmerige hvor genfødslen finder sted. Disse tegn fanger den højtidelighed man må møde leret med, hvis man vil mestre det, og den transformation leret møder på drejeskiven i hænderne på keramikeren.

Om

Jeg er født og opvokset i det jyske, men bor i dag på fyn tæt ved Odense. Jeg er autodidakt keramiker fra 1985, med et hjerte der brænder for at skabe.

I 2013-2014 var jeg på dannelsesrejse i Japan, hvor jeg brugte et halvt år i den gamle hovedstad Kyoto (der direkte oversat betyder "Østlige hovedstad"). Her studerede jeg blandt andet under mester Oguni Koichiro i byens østlige Higashiyama-del, der huser mange keramikere. Det var en stor oplevelse at få lov til at studere den japanske keramikerkunst på første hånd, og med i bagagen har jeg fået megen japansk æstetik.

Mit hjerte er delt ligeligt mellem det klassisk europæiske keramik med akkurate buer og former, og det traditionsbundne japanske, hvor det unikke virkelig får lov at leve. Derfor går der lige dele tid med at skabe begge dele ved drejebænken.

Jeg tager med jævne mellemrum på marked rundt omkring I Danmark, hvor du altid er velkommen til at kigge forbi og se nærmere på værkerne. Du kan også handle online gennem min webshop, der er linket her på siden . Skulle noget ikke være på lager, producerer jeg gerne på bestilling. Du kan også finde mig på Facebook, Instagram og Youtube, hvor du kan følge med i arbejdet på værkstedet gennem video og billeder.

Du er altid velkommen til at sende en mail, hvis du har nogen spørgsmål, eller ønsker at lægge en sær-bestilling: Send Mail